• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عبدالوهاب قاسمی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



نوزدهم مهر ،۱۳۱۲ در روســتاي لفورك از توابع شهرستان سوادكوه به دنيا آمد. پدرش عزيزاهلل و مادرش بيبيجاني نام داشــت. داراي تحصيالت حوزوي تا پايان سطح خارج فقه و اصول، روحاني و نماينده مجلس شوراي اسالمي بود. سال ۱۳۳۹ ازدواج كرد و صاحب پنج پســر و سه دختر شد. هفتم تير ،۱۳۶۰ در حادثه بمبگذاري دفتر حزب جمهوري اسالمي تهران توسط نيروهاي سازمان مجاهدين خلق)منافقين( به شــهادت رسيد. مزار او در گلزار شهداي شيخان شهرستان قم قرار دارد. فرزندش صادق نيز شهيد شده است.


۱ - ولادت و تحصیلات

[ویرایش]

عبدالوهاب قاسمى در نوزدهم مهر سال ۱۳۱۲ شمسی، در سوادکوه مازندران به دنیا آمد. عبدالوهاب به اقتضاى محیط خانوادگى در همان سنین کودکى خواندن، نوشتن و قرائت قرآن را فراگرفت و پس از این مقدمات به تحصیلات دوران ابتدایى پرداخت. او براى فراگیرى علوم اسلامى، زادگاه خویش را ترک کرد و به مدت سه سال در شهرستان بابل اقامت گزید. عبدالوهاب براى ادامه تحصیل به تهران مهاجرت کرد. او در مدارس خازن الملک و حاج ابوالحسن معمار باشى از محضر علما و اساتیدى عالى قدر بهره ها برد. حجة الاسلام عبدالوهاب قاسمى در سال ۱۳۳۴ ش. به قصد اقامت در جوار بارگاه مقدس حضرت على بن موسى الرضا علیه السلام و بهره گیرى از بارقه معنوى آن امام همام و نیز استفاده از محضر استادان حوزه علمیه مشهد، تهران را ترک کرد. وى نزد حاج شیخ کاظم دامغانى - مدرس سطوح عالیه (رسائل، مکاسب و کفایه) - که به فضل و تقوا اشتهار داشت، دوره سطح را به پایان برد. او با استعداد، هوش سرشار و تلاش مداوم و پرثمر خود، این لیاقت را بدست آورد که در زمره شاگردان آیت الله حاج شیخ هاشم قزوینى درآید. مرحوم قاسمى، حوزه درس این مرجع تقلید و عالم طراز اول شیعه را که در شبستان غربى مسجد جامع گوهرشاد تشکیل مى شد، مغتنم شمرد و با استعداد درخشان و مجاهدت پیگیر خود، به برکت این حوزه غنى، تا مرز اجتهاد پیش رفت.
او پس از آن براى تبلیغ امور دینى و نشر فرهنگ اسلامى، مقدس ترین و مهم ترین سنگر دین، یعنى امامت جماعت مسجد را پذیرفت و با منبر وعظ، سخنرانى ها، تشکیل جلسات اصول عقاید و بحث هاى اخلاقى و تفسیرى، به وظیفه خطیر خود جامه عمل پوشاند.

۲ - شهادت

[ویرایش]

شهید عبدالوهاب قاسمی پس از یک سال خدمتگزارى به امت مسلمان در مجلس شوراى اسلامى، در تاریخ هفتم تیرماه ۱۳۶۰ ش در کربلاى سرچشمه، در کنار شهید مظلوم دکتر بهشتى و دیگر یارانش، به دست دشمنان خلق خدا (منافقان) به دیدار حق شتافت و در جوار رحمتش آسود. بدن مطهرش بنا به وصیت وى در شهرستان قم و در قبرستان شیخان، به خاک سپرده شد.






جعبه ابزار