• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

استارم

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



استارم روستایی از توابع بخش یانه‌سر شهرستان بهشهر در استان مازندران ایران است. این روستا در دهستان عشرستاق قرار دارد.



۱ - چرایی نامگذاری این روستابه نام «استارم»

[ویرایش]

این نام از دو بخش تشکیل شده‌است:اِستا، و رَم. اَستا مخفف اَوِستا و رَم مخفف رَمه می‌باشد. از این ترکیب دو معنی فهمیده می‌شود:الف) محل نگهداری چهارپایان اوستا ب) محل زندگی پیروان اوستا. واَستا به فتح الف به مرور به اِستا به کسر الف تبدیل شده‌است.
« اَوِستا » نام کتاب مذهبی زرتشتیان است؛ بنابراین «اِستارَم» یعنی محل اجتماع پیروان زرتشت پیامبر. سلسله‌های مهم حاکم بر ایران در دورهٔ پیش از اسلام به ترتیب هخامنشیان ، اشکانیان و ساسانیان بوده‌اند. شاهان هخامنشی پیروان آیین زرتشت بوده‌اند؛ زیرا در کتیبه‌های به دست آمده ازاین دوره ثابت می‌کند که آن‌ها خدای بزرگ و یکتا به نام « اَهَورَمزد » را می‌پرستیدند و این اسم نام پروردگار مورد پرستش زرتشت است. پادشاهان اشکانی نیز «اَهَورَمزد» راپرستش می‌کردند. وپادشاهان ساسانی آیین زرتشت را مذهب رسمی کشورقرارداده بودند.
با توجه به این که شهر دامغان در دورهٔ اشکانیان پایتخت آن‌ها بود، منطقهٔ هزار جریب کنونی نیز همهٔ مردمانش به آیین زرتشتی ایمان داشتند و به آن عمل می‌کردند و این موضوع ازآثار موجود در این مناطق و همچنین روستای استارم فهمیده می‌شود. منطقهٔ هزار جریب در زمان‌های کهن «جبال» نامیده می‌شد جبال به این دلیل گفته می‌شد که کوهستانی وصعب العبور بود. جبال در اختیار حاکمانی بود مشهور به « باوندیان » که گماشتهٔ اشکانیان بودند و این موضوع دلیل وجه تسمیه «استارم» را روشن ترمی نماید.







جعبه ابزار