• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

گلزار شهدای علی بن جعفر علیه السلام

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



گلزار شهدای علی بن جعفر علیه السلام با داشتن ۳۰۰۰ شهید دفاع مقدس و بیش از هزار شهید بین الملل دومین گلزار ملّی کشور شناخته شده است.

گلزار شهدای امامزاده علی بن جعفر علیه السلام بزرگترین گلزار استان قم است که در آن شهدایی از دوران انقلاب اسلامی، شهدای منا، هشت سال دفاع مقدس و هم‌چنین غیر از شهدای قمی و ایرانی شهدایی عراقی هم هستند که حاضر نشدند در جبهه باطل بجنگند لذا در کنار رزمندگان ایرانی با رژیم بعث پیکار کردند و در همین گلزار غریبانه آرام گرفتند.

گلزار شهدای قم، شباهت‌های بسیاری با شهدای کربلا دارد؛ اینکه از همه اقوام ایرانی و ملیت‌های مختلف (فارس، لر و ترک تا عراقی و افغانی) در کنار رزمندگان و فرماندهان جنگیدند. اینکه یک فرانسوی از اروپا طی مسیر کرده تا در این جبهه شرکت و به شهادت برسند و در خاک این گلزار آرام گیرند. در این گلزار ۳۰۰۰ شهید آرمیده اند که بیش از هزار تن از آنان را شهدای بین المللی تشکیل می دهند؛ افرادی که پس از آشنایی با امام و انقلاب، رخت سفر بسته و به ایران جنگ زده آمدند تا مرهمی بر زخم های ایران اسلامی باشند.

براساس آمار، ۸ نفر از شهدای فاجعه منا و ۳۰۰۰ هزار شهید دفاع مقدس که ۱۰۰۰ تن از آنان غیرایرانی هستند در این گلزار مدفون شده اند. در گوشه ای از این گلزار زیبا و معنوی که با قاب‌هایی زیبا از شهدا آراسته شده، مزار روحانی و امامزاده‌ای خودنمایی می‌کند؛ امامزاده علی بن جعفر علیه السلام که محضر جوادالائمه علیه السلام تا امام هادی علیه السلام را درک کرده و در خدمت پنج امام معصوم بوده است. بی‌شک گلزار شهدای قم را باید به عنوان یک میراث ماندگار فرهنگی برای نسل‌های آینده در آثار ملی کشور به ثبت رساند کاش حداقل آن دسته از شهدای غیر ایرانی و عراقی که در رکاب ما در عملیات مختلف حضور داشته و به شهادت رسیدند در کتاب‌ها معرفی می‌کردیم و یا مستندی از رشادت‌های آن تهیه می‌شد چرا که هنوز با گذشت چندین سال از پایان جنگ به رغم وجود نام هنوز که هنوز است در میان ما گمنام هستند.


رده‌های این صفحه : گلزارهای شهدای استان قم




جعبه ابزار