• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

علی احمدزاده لیموندهی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



علی احمدزاده لیموندهی (۱۳۴۷ه.ش_ ۱۲۹۰ه.ش) در روستای لیمونده از توابع شهرستان نکا دیده به جهان گشود. وی فرزند آیت‌الله شیخ احمد هزار جریبی متوفای ۱۳۰۳ش از عالمان سرشناس منطقه و رئیس حوزه علمیه لیمونده می‌باشد. تحصیلات اولیه را در هزارجریب و شهرستان بهشهر فرا گرفت سپس به عتبات رفت و دروس خارج را نزد استادان نجف اموخت.پس از مدتی اقامت در انجا به زادگاهش بازگشت و به تدریس و امور مذهبی مشغول شد و در جریان انقلاب اسلامی نیز نقش موثری داشت.


۱ - تحصیلات

[ویرایش]

او تحصیلات اولیه را در نزد پدر و در حوزه علمیه لیمونده آغاز کرد. پس از رحلت پدر، تحت نظر و تربیت آیت‌الله شیخ مهدی ورفامی که از شاگردان فاضل پدرش به شمار می‌رفت قرار گرفت و بدون هیچ وقفه‌ای به تحصیلات خود ادامه داد. ایشان اگرچه از اساتیدی چون مرحوم شیخ عبدالجبار فقیهی ، شیخ عبدالله کلایی و شیخ محمدعلی آغوز دره‌ای استفاده کرده، اما از میان اساتید نامبرده آیت‌الله شیخ مهدی ورفامی نقش و تأثیر زیادی در تحصیل و شکل‌گیری شخصیت علمی وی داشت. وی در حدود سال ۱۳۰۶ش برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه بهشهر عزیمت نمود و از حوزه درسی استاد سیدمحسن نبوی اشرفی بهره‌مند شد. از مدت اقامت ایشان در بهشهر چیزی در تراجم ثبت نشده، اما شواهد موجود حکایت دارد که ایشان پس از اتمام دوره سطح، بهشهر را ترک کرده و در حوزه علمیه روستای سیاوشکلا اقامت کرد و به تدریس و تربیت طلاب مشغول گردید.

۲ - مهاجرت به نجف

[ویرایش]

در آن سال‌ها طلاب علوم دینی پس از طی مقدمات و قبولی در امتحانی که در تهران برگزار می‌شد، راهی نجف اشرف می‌شدند. مرحوم لیموندهی نیز با اقامت حدود شش‌ماه در تهران، این مرحله را با موفقیت طی کرده و در حدود سال ۱۳۲۳ شمسی رهسپار نجف اشرف شد. ایشان در نجف نزد حضرت آیات سیدمحمود شاهرودی ، میرزا هاشم آملی در فقه و اصول شاگردی کرده و موفق به اخذ اجازه اجتهاد گردید. متن اجازه‌های صادر شده از سوی مراجع، حکایت از شأن بالای علمی و معنوی ایشان دارد.

۳ - بازگشت به وطن و تأسیس حوزه

[ویرایش]

پس از نه سال تحصیل و اقامت در نجف اشرف، در حدود سال ۱۳۳۲ش با کوله‌باری از علم و دانش به رسالت عالمانه خود عمل کرده و به موطن خود یعنی منطقه هزار جریب نکا مازندران بازگشت. آیت‌الله لیموندهی مهم‌ترین رسالت خود را در تعلیم و تربیت دنبال می‌کرد. از این رو با تأسیس حوزه علمیه صادقیه نکا که با سرمایه مالی مرحوم حاج محمدصادق زاد ، عملیاتی شد گام بزرگی در امر تعلیم و تربیت و ترویج معارف اهل‌بیت‌ علیهم السلام برداشت. تعلیم و تربیت در نظر آن عالم وارسته فراتر از محدوده طلاب مدرسه و شامل همه مسلمانان و مرتبطین با ایشان می‌شد. در آن زمان بسیاری از آبادی‌های منطقه از وجود روحانی مستقر محروم بود که با تلاش خالصانه ایشان، تحول عظیمی در این امر ایجاد شد.

۴ - فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی

[ویرایش]

آیت‌الله لیموندهی از مخالفان رژیم وابسته و ظالم پهلوی بود. مراجعه به دستگاه رژیم طاغوتی را حرام می‌دانست و از حامیان حضرت امام خمینی‌ قدس سره به شمار می‌رفت. پس از آزادی امام خمینی از زندان، ایشان به همراه گروهی از روحانیان و مردم محلی به دیدار امام در قم شتافت و در این دیدار حضرت امام، از شخصیت ایشان تجلیل کردند که تصاویر این دیدار موجود است. نقل شده امام خمینی نیز متقابلاً در منزل مرحوم آیت‌الله میرزا هاشم آملی که محل استقرار آیت‌الله لیموندهی بود به بازدید ایشان رفتند. ایشان با شهید مبارز سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد ارتباط نزدیکی داشت و از ایشان جهت سخنرانی در شهرستان نکا دعوت می‌کرد.

۵ - ارتحال

[ویرایش]

آیت‌الله لیموندهی پس از سال‌ها تحصیل و تهذیب و تربیت نفوس در سال ۱۳۴۷ شمسی دارفانی را وداع گفت و به سرای باقی شتافت. پیکر آن مرحوم پس از تشییع و اقامه نماز در نکا، جهت وداع و اقامه مجدد نماز توسط آیت‌الله کوهستانی به کوهستان انتقال یافت و سپس برای خاکسپاری به قم منتقل گردید و در قبرستان وادی‌السلام قم به خاک سپرده شد.








جعبه ابزار