• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حسین محمدی لائینی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ایت الله حسین محمدی لایینی موسس حوزه علمیه محمدیه شهرستان نکا و عضو مجلس خبرگان و عارف و مجتهد مازندرانی بودند.


۱ - نگاهی اجمالی به زندگی ایت الله

[ویرایش]

ایت الله حاج شیخ حسین محمدی لایینی هزار جریبی (۱۳۰۳ ۱۳۷۲ ) مجتهدی پرهیزگار و نماینده مردم در مجلس خبرگان بودند. ایشان در هشت سالگی پدر روحانی خود را از دست دادند و تحت سرپرستی مادر گرامی خود قرار گرفتند. مادرشان ایشان را در نه سالگی برای تحصیل علم به روستای متکازین نزد حضرت ایت الله حاج آقا میرتقی نصیری فرستاد. وی بعد از فراگیری مقدمات در سال ۱۳۲۱ ش به همراه استادش ایت الله نصیری به حوزه علمیه جدید التاسیس کوهستان رفت. در آن حوزه کتاب شمسیه را نیز نزد استاد خود نصیری خواند. به هر حال به مجلس درس ایت الله کوهستانی راه یافت. دوره سطح را از محضر آن عارف پارسا آموخت و خود را برای اجتهاد و آینده جامعه آماده ساخت.

۲ - تحصیل در نجف

[ویرایش]

ایشان بعد از فراغت از سطح عازم نجف اشرف شدند. در آنجا به مدت چهارده سال در محضر فقهای عظام همچون ایت الله سید محمود شاهرودی و ایت الله میرزا حسن یزدی و ایت الله حاج میرزا هاشم آملی و مراجع دیگر به تحصیل پرداخت و با استمداد از روح والای امیر المومنان حضرت علی علیه السلام خود را به قله رفیع اجتهاد رسانید و بعد از اخذ گواهی اجتهاد از مجتهدین عظام به ایران بازگشت.

۳ - بازگشت به ایران

[ویرایش]

پس از بازگشت به ایران به دعوت ایت الله کوهستانی چند سالی در حوزه علمیه کوهستان تعلیم و تربیت طلاب بر عهده ایشان بود و با فقدان عنصر زهد و تقوی مرحوم اقا علی احمدزاده لیموندهی (ره) و بنا به درخواست اهالی شهرستان نکا از ایت الله کوهستانی اجازه گرفت و به شهر نکا رفت و در این سنگر جدید هم در شمار شخصیت علمی و فقهی و سیاسی و اجتماعی مشغول اداره امور شرعی و حوزه علمیه نکا شد به طوری که تا سال ۱۳۷۲ ش سراسر زندگی اش وقف خدمت به مردم گردید.
==مبارزه با طاغوت=
ایت الله حاج شیخ حسین محمدی با برخورداری از نعمت عقل و با استعانت از فقه و اجتهاد توانست به حاصل شیرین انقلاب اسلامی آگاه شود و زودتر از دیگران به امام خمینی (ره) بپیوندد. و شرط وفاداری و پایمردی را تا سرحد پیروزی و به ثمر نشستن درخت انقلاب به مقام شامخ ولایت فقیه نشان دهد و بعد از این پیوند سخت به کار انقلاب مشغول شد و دفتر زندگی اش سراسر عشق به ولایت فقیه شد و می فرمود کار مصاف و مبارزه با طاغوت به هر جا بکشد ما وظیفه الهی خود را انجام می دهیم و باکی نیست از اینکه سینه ما هدف تیرهای کینه توز و ناجوانمردانه قرار بگیرد
و آنگاه که انقلاب به پیروزی رسید گاه لباس رزم بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را آرایش تن و پوتین استقامت را در پای و با قلبی آکنده از صفا و وفا و آرامش و اخلاص و صمیمیت به کار خلق الله می پرداخت و در حلقه شیر دلان بسیجی و سپاه قرار می گرفت و به آنان درس عشق میداد.

۴ - در گذشت ایت الله

[ویرایش]

آن جناب در سال های اخیر مبتلا به بیماریی شده بود که همیشه او را آزار میداد. سرانجام آن بیماری باعث شد که در تاریخ ۱۳۷۲/ ۷/ ۱۵ جهان فانی را وداع گوید و به دارالسلام به ارواح انبیا و اولیای الهی بپیوندد. ایت الله نصیری بنا به وصیت آن مرحوم نماز را اقامه کرد. سپس یادگار آن مرحوم شیخ محمد باقر محمدی لایینی و حجه الاسلام حسن جمشیدی نماینده مجلس شورای اسلامی از شرکت کنندگان تشکر کردند. آن گاه جنازه به قم حمل شد و با حضور علما و مراجع و مردم تشییع به عمل امد و پیکر ایشان در مقبره ایت الله شیخ فضل الله نوری به خاک سپرده شد.
ایت الله محمدی لایینی بسیار به بازماندگان شهدای جنگ تحمیلی احترام می گذاشت. مرحوم نصیری از ایشان نقل کرد که فرمودند:خیلی دلم می خواست که پدر شهید باشم از اینکه فرزندانم شهید نشده اند خود را شرمنده می بینم.

۵ - اجازه اجتهاد

[ویرایش]

ایت الله محمدی به فضل و اجتهاد معروف بود چنانکه جمعی از مراجع تقلید بر اجتهاد وی گواهی نوشتند. از آن جمله:
ایت الله سید محمود شاهرودی ؛ امام خمینی؛ ایت الله سید ابوالقاسم خوئی ؛ ایت الله سید شهاب الدین نجفی مرعشی ؛ ایت الله سید محمد رضا گلپایگانی ؛ ایت الله سید محسن حکیم ؛ ایت الله میرزا هاشم آملی ؛ ایت الله میلانی ؛ ایت الله میرزا حسین یزدی و ایت الله آقا بزرگ تهرانی .







جعبه ابزار