بهداری به مکانی گفته میشود که در محیط پادگانهای ارتش ، سپاه و ناجا جهت درمان و ارائه امکانات اولیه بهداشتی و درمانی به سربازان در دوره خدمت ضرورت استفاده میشود.
اورژانس به محلی گفته میشود که خدمات پزشکی اورژانس به بیماران ارائه میشود. اورژانسها معمولاً به عنوان یک بخش (Ward یا Department) از بیمارستان محسوب میشوند ولی معمولاً به جهت دسترسی بهتر و سریعتر بیماران در محلی جدا از ساختمان اصلی بیمارستان قرار میگیرند. اورژانسها میتوانند همچنین بسته به نیاز و امکانات در داخل یک درمانگاه هم ساخته شوند. از مهمترین قسمتهای اورژانس اتاق احیا به همراه تمام امکانات لازم آن است. حدود ۴ دهه از تعریف طب اورژانس به عنوان یکی از تخصصهای پزشکی میگذرد و امروزه به عنوان یکی از رشتههای شاخص و تعریف شده در برنامههای دستیاری پزشکی ارائه میشود.
درمانگاه (clinic) ساختمان یا بخشی در بیمارستان یا مرکز بهداشتی - درمانی که به درمان بیماران یا مراقبت پزشکی از بیماران سرپایی اختصاص دارد. معمولاً درمانگاه موسسهای مستقل است که به درمان بیماران میپردازد ولی برخلاف بیمارستان بیماران را بستری نمیکند.
امدادگر یا نجاتگر که در کشورهای انگلیسیزبان First Responder نامیده میشود، به شخصی گویند که دارای مهارتهای مخصوصی در امور موقعیتیابی، جستجو، تثبیت، اقدامات پزشکی و انتقال مصدومین و قربانیان در سوانح و بلایای طبیعی یا دستساز بشر میباشد. این افراد از آموزشهای پیشرفتهتری نسبت به یک فرد عادی که دورههای کمکهای اولیه را گذرانده است، برخوردار شدهاند ولی مهراتهای پزشکی آنها در حد یک بهیار و حتی تکنسین فوریتهای پزشکی نیست. این گروه افراد باید بتوانند در شرایط اضطراری احیای قلبی ریوی، استفاده از دستگاه الکتروشوک خودکار و بیتحرکسازی اندامهای شکسته و از جا در رفته و حتی زایمان نوزاد را انجام دهند. امدادگر نام اطلاقی صرفاً یک گروه خاص از افراد نیست و حتی یک پلیس و یا آتشنشان نیز میتواند در کنار مهارتهای تخصصی شغل خود، عمل امدادگری را نیز متقبل شود.
اتاق عمل مکانی استریل در بیمارستان که فقط جهت کارکنان بخش استریل و تیم جراحی طراحی شده استو در گذشته به سالن آمفی تئاتر،تماشاخانه و محیط غیر استریلی گفته میشد که در آن دانشجویان و بازدیدکنندگان اعمال جراحی را تماشا میکردند.
بیمارستان نهادی است برای تیمارداری و درمان بیماران که در آن انجام مراقبت و درمان از سوی پزشکان، جراحان، پرستاران، متخصصان و دیگر افراد انجام میگیرد.در قدیم به بیمارستان، مریضخانه و شفاخانه هم گفته میشد. در منابع قدیم فارسی از واژههایی چون دارالشفا و بیتالادویه نیز برای نامگذاری بیمارستان استفاده میشدهاست.[نیازمند منبع]
رهنمود : در ایجاد و بهروزرسانی این پرونده کوشا باشید
بیمارستان صحرایی
سردخانه